top of page

  Am petrecut ultimii 6 ani, acompaniat de o liniște profundă cauzată de o cădere temporară a auzului pe partea stangă, grație unei condiții încă în restaurare după câteva operații. Deși nu a fost o perioadă ușoară, am rămas impresionat de beneficiile pe care ți le oferă liniștea, în aceeași măsură în care ai de pătimit dacă nu te descurci să o folosești în favoarea ta. Lipsa auzului a fost cauzată de o leziune care îmi creea o presiune constantă asupra cutiei craniene și care creștea odată cu efortul concentrării. Mi-a luat ceva timp sa realizez că un om care suferă de această afecțiune trebuie să învețe a trăi într-un spațiu bidimensional, aglomerat doar de mișcare și imagine.

 

 Din postura de observator, imaginea devine mult mai vividă, la rândul ei, aproape tridimensională. Observatorul poate petrece mai mult timp, concentrat, pe detaliile pe care altfel nu ar fi avut timp să le vadă. Pentru a-mi echilibra existența simțeam nevoia de a pune un alt simț la lucru, mă simțeam cu mâinile legate, dezechilibrat... și astfel a apărut mai puternic decât de obicei: gustul.

 

 Unii cercetători spun că atunci când un individ își pierde anumite simțuri, le va dezvolta pe celelalte în exces.

 

 Pentru prima dată, după tot acest timp, auzul mi-a revenit la normal dar nu am uitat încercarea pe care mi-am propus-o: aceea de a-mi folosi imaginația pentru a decora locul unde aceste trei simțuri se întâlnesc în timp real, în universul fiecărei zi. 

 

 Am ales modul virtual ca platformă a acestui proiect, considerând că este o platformă aproape perfectă, unde vizitatorul poate experimenta aproape aceeași senzație pe care am avut-o și eu: se poate folosi doar de imagine și informație, lipsite de sunet, pentru a-și forța imaginația să îi genereze senzația de gust. 

 

 Încurajez vizitatorii, după ce au citit rețetele și articolul de pe blog dedicat fiecărei rețete, să trimită impresii, fotografii, rețete personale și blog -  posturi care pot deveni parte din acest proiect și pentru care vor fi creditați dacă vor apărea în meniul tavernei. Țelul acestei pagini este de a deveni o galerie de artă gastronomică virtuală. O galerie care să cuprindă rețete simple și artistice.

 

 Fiecare dintre noi am avut bunici și/ sau părinți care ne-au dezmierdat copilăria cu preparate pe care nu le putem uita. Mintea noastră tânjește până și după produse din comerț pe care le-am gustat în vremuri trecute. Mai toți ne-am apucat acum să gătim, gastronomia devenind o artă populară. 

 

Tot ce îi trebuie reței tale pentru a ajunge aici, este inspiratie și compoziție.

 

   Dă drumul amintirilor și presară-le cu imaginație.

 

 

 

 

                Poftă Bună! 

Întâlnește bucătarii!

"Mai demult, am descoperit legătura dintre imagine și sunet, apoi am pornit în căutarea 
conexiunilor acestora cu alte simțuri.  Am descoperit legătura lor cu gustul.
De la început, sunt într-o căutare continuă... ...a unei armonii perfecte."

ȘEF TH. Halacu-Nicon

Acces către:

thnonline.com

THN on Set-imdb.com

Poftește în bucătăria noastră pentru a-i întâlni pe Șefi.

Click aici:

sau mergi mai departe

Accesează canalul nostru de youtube sau paginile noastre de socializare de pe link-urile de mai jos.

©THN 2020

bottom of page