top of page

Burrito

Burrito - Naughty Donkey

 

 

 

 

Ingrediente:

 

 

4 Lipii de Tortilla

400g Steak Vită

400g Fasole mexicană

4 Ardei Iuți (jalapeno)

200g Guacamole

200g Smăntănă

1 Legătură Coriandru verde

200g Cașcaval ras

200g Orez fiert

200g Porumb fiert

20g Unt

2 Crenguțe de rosmarin

2 Căței de usturoi

 

 

 

 

 

 

 

 

 Înainte de toate trebuie să îți pregătești ingredientele. Începi cu fasolea (stilul mexican) și guacamole-le ale căror rețete se află în meniul "Felurilor Principale", respectiv, în "Meniul Aperitive"  sau aici în pagină. 

 

Orezul se fierbe simplu - (la o cană de orez se pune 1+1/2 căni de apă și puțină sare. Se pune pe foc și se lasă să fiarbă până scade, apoi se acoperă și se lasă vreo 3 minute).

 

Carnea - pentru 4 burrito:

 

1. Pre-Încălzește cuptorul la 200 ℃.

 

2. Având în vedere că acesta este un Burrito făcut în casă, eu recomand o bucată de Steak de calitate, mușchiuleț,  tăiat la o grosime de două degete.  Fast - food-uri - le folosesc pulpă sau altă parte de carne mai ieftină dar aceasta nu are calitatea steak-ului și necesită altă metodă de preparare mult mai lungă: 

În cazul în care nu vrei să folosești Steak, gătește carnea bine, într-o oală sub presiune, vreo 4 ore, pentru că nu vrei să fie tare, apoi trage-o în tigaie să se rumenească. 

 

Dacă folosești Steak, asezonează-l bine cu sare și piper și aruncă-l pe grătarul încins, sau într-o tigaie de fontă unsă și încinsă, în cuptorul pre-încălzit în prealabil, pentru câte 3 minute pe fiecare parte (vrei să fie roz înăuntru dar nu prea suculent).

Aruncă apoi usturoiul rosmarinul și untul, în tigaie, lasă-l să se topească și pune untul topit peste carne de câteva ori, apoi bagă tigaia în cuptorul pre-încălzit la 200 ℃ pentru încă 4-5 minute.

 Scoate tigaia de la cuptor cu o mănușă, las-o să se răcească un pic și taie Stake-ul julienne sau bucățele mici de câte 1/2 centimetri. Împarte apoi cantitatea în 4 porții.
 

3. Desfă pachetul de tortilla și încălzește-le, direct la ochiul aragazului, fiecare lipie în parte, stropită cu câtă apă îți rămâne pe degete, căte 30 de secunde pe fiecare parte, fără să o arzi.

 

4. Așează lipăia pe o farfurie și apucă-te să umpli fiecare Burrito cu câte: două linguri de Orez fiert, două linguri de Fasole Mexicană, 100g Steak, două linguri de Guacamome, două linguri de Smântână, o lingură de Porumb fiert, 50g cașcaval ras și apoi presară deasupra jalapeno-ul tăiat rondele și coriandru proaspăt mărunțit.

 

5. Împăturește lipia, începând de la baza sandwich-ului, apoi închide-o cu o scobitoare. Repetă procesul pentru celelalte Burrito.

 

 

      Poftă Bună!

 

 

 

        Șef:THN

Mănâncă-l cu cartofi dulci făcuți la cuptor.

Merge cu un pahar de bere rece.

Îți va răcori bota palatină.

wine red 1 transp.png
wine red 1 transp.png

Dă click pe cartofi pentru a afla rețeta Cartofilor Dulci Wedges sau pe halbă pentru a ne lăsa o impresie.

Burrito

Burrito

Sandwich Mexican

Burrito

Burrito

Serving suggestion

Dă click pe poză sau pe săgeți mai jos pentru a viziona galeria.

4

DIFICULTATE

4

PENTRU NR. PERSOANE

15'

TIMP DE REALIZAT

10'

TIMP DE PREGĂTIRE

spre pagina anterioară

sau mergi mai departe

Vezi aici rețeta pentru Guacamole:

Dă click pe banner și găsești rețeta pentru Fasolea Mexicană

Accesează canalul nostru de youtube sau paginile noastre de socializare de pe link-urile de mai jos.

©THN 2020

bottom of page